Časopis za pokrajino Posavje
27.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V projekcijski sobi kulturnega doma izbruhnil požar

Objavljeno: Torek, 05.10.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kd krsko - gasilska vaja (8)

Požar v projekcijski sobi so gasilci hitro ukrotili in uspeli rešiti v sobi ujeto zaposleno osebo

Če vas je v današnjem jutru zaskrbelo, da je prišlo do požara v Kulturnem domu Krško, saj so se kmalu po 7. uri zjutraj k njemu pripeljala gasilska vozila z rotacijskimi lučmi in gasilskimi posadkami, vas naj pomirimo, da je bilo resda evakuirano vse osebje, razen enega zaposlenega, ki je ostal ujet v sobi za projekcijo, v kateri naj bi prišlo do izbruha požara, a da je, na srečo, šlo le za gasilsko vajo.

kd krsko - gasilska vaja (13)

Z leve: zaposlen, ki so ga rešili iz goreče sobe v pogovoru z direktorico ustanove Darjo Planinc, direktor PGE Krško Aleš Stopar ter za njim vodja ReCO Brežice Aleš Šetinc

Slednjo, kot je povedal direktor Poklicne gasilske enote Aleš Stopar, vsako leto izvedejo v enem izmed javnih zavodov na območju občine, katerih ustanoviteljica je Občina Krško, letos v osrednjem hramu kulture. V vaji so sodelovali zaposleni iz vseh enot kulturnega doma, ki so se po navodilih Regijskega centra za obveščanje Brežice evakuirali iz objekta, v projekcijski sobi ujeto osebo pa so gasilci uspešno rešili. Ker je vaja potekala na levem bregu mesta Krško, to je na Vidmu, se je v reševanje, poleg poklicne gasilske enote, z namenom usposabljanja vključilo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi.

Sledila bo analiza vaje, ki bo pokazala pravilnost izvedenih postopkov gašenja in reševanja.

B. M.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte