Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V prometni nesreči umrl motorist

Objavljeno: Nedelja, 16.07.2017    Rubrika: KRONIKA    Ogledov: 660Redakcija
V nedeljo nekaj po 16. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Smednik in Drnovo (pri kraju Kržišče). Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 48-letni motorist iz Novega mesta v ovinku izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste na travnik, kjer je padel in se hudo poškodoval.

Kljub trudu reševalcev je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. 48-letni motorist je letos že osma smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto. V nesrečah so umrli trije vozniki osebnih avtomobilov, potnica v osebnem avtomobilu, dva voznika mopeda in dva motorista.

Požar med Drnovim in Zasapom

V soboto popoldne je zagorelo strnišče in trava v naravi v kraju Drnovo. Posredovali so gasilci PGE Krško. Zaradi širjenja požara v naselje Zasap so bili aktivirani gasilci PGD Cerklje ob Krki in PGD Pirošica. Gasilci so požar na površini dveh hektarjev strnišča ter travnate površine in pol hektarja mešanega gozda pogasili.

Odstranili posledice nesreč

V soboto zjutraj je v Spodnjem Pijavškem, občina Krško, po prometni nesreči dežurni delavec CGP Novo mesto z vpojnimi sredstvi nevtraliziral oljni madež in počistil cestišče. Popoldne so gasilci PGD Sevnica na Šmarski cesti v Sevnici zaradi posledic prometne nesreče odklopili akumulatorja na poškodovanih vozilih.

S ceste umaknili drevo

V noči na nedeljo se je na cesto Blanca-Čanje podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Blanca, ki so drevo razžagali in odstranili s cestišča. Obveščene so bile pristojne službe.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki