Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V prometni nesreči v Trnju hudo poškodovan pešec, ki je na cesto stekel za psom

Objavljeno: Sreda, 07.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
zd_brezice_resevalno_vozilo (1)

Poškodovanega moškega so odpeljali v UKC Ljubljana.

Policisti so bili danes zjutraj ob 6.32 obveščeni o prometni nesreči v Trnju na območju Brežic, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v pešca. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 52-letnemu moškemu med sprehodom na cesto ušel pes, v katerega je trčil voznik kombija.

Moški je stekel na cesto, da bi pomagal psu, takrat pa je iz smeri Dobove pripeljal voznik osebnega avtomobila in trčil v pešca, ki je klečal oziroma čepel ob poškodovanemu psu. Hudo poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, od tam pa je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo. Voznike in pešce opozarjamo na previdnost. Največ nesreč z udeležbo pešcev se zgodi prav v jesenskih in zimskih mesecih, ko so dnevi krajši, vidljivost slabša, ceste pa zaradi vremenskih razmer spolzke.

Trije vinjeni za volanom brez izpita

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa med Mrtvicami in Kerinovim Grmom ustavljali voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo, zato so zapeljali za njim in ga ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 22-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega  dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,69 miligramov alkohola.  Avtomobil  Volkswagen polo,  v  katerem  so našli tudi ukradeno registrsko  tablico  so  zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 20. ure so sevniški policisti v Rovišču pri Studencu ustavili voznika osebnega  avtomobila  Opel  frontera.  47-letni  voznik,  ki  je vozil brez veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  je  imel v litru izdihanega zraka 0,48 miligramov  alkohola.  Avtomobil  so  zasegli  in  o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

Okoli  21.30  so  policisti  PP Krško na Valvasorjevem obrežju med kontrolo prometa ustavili 48-letnega  voznika  osebnega  avtomobila Fiat stilo. Kršitelj, ki nima veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  je  imel  v litru izdihanega  zraka 0,16 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.


Tokrat vlom in tatvina na Raki

Med  17.30  in  21.30,  ko  so bili stanovalci odsotni, je na Raki neznanec skozi  balkonska  vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1500 evrov.

Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci pripravijo  na  izvršitev  kaznivega  dejanja.  Opazujejo  hiše  in  navade stanovalcev, v tem obdobju pa vlamljajo največkrat v zgodnjih večernih urah in  v  tiste  hiše,  v  katerih  očitno ni nikogar. Občane pozivamo, da nas obveščajo  o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko  pripravljali  na  izvršitev  kaznivega  dejanja. Podatki o znamki in registrski  tablici  vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem
vlomu  lahko  bistveno  pripomore  k  uspešni  preiskavi kaznivega dejanja. Svetujemo,  da  ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidejo le za krajši čas  (sprehod,  odhod  v  trgovino  ipd.),  v  hiši  pustijo  prižgano luč, televizijski  ali  radijski  sprejemnik - hiša naj ne daje videza, kot da v njej  ni  nikogar. Ob daljši odsotnosti naj poprosijo sosede, da so pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto najdejo na  predvidljivih  in lahko dostopnih mestih. Občanom svetujemo, da doma ne hranijo  večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsakomur, ki bi postal žrtev  vloma,  policisti svetujemo, naj nas o tem takoj obvesti na številko 113.  Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je
storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.


Vir: PU Novo mesto

Podrti drevesi povzročili gmotno škodo

V torek, 6. 10., sta nekaj  po 18. uri v kraju Jelovec (občina Sevnica) podrti drevesi poškodovali streho stanovanjskega objekta in električne vodnike na njej, ob tem pa tudi osebno vozilo, parkirano ob objektu. Gasilci PGD Boštanj so odstranili podrti drevesi in prekrili s folijo poškodovano streho. Delavci elektro podjetja so odklopili električno energijo in sanirali napeljavo.

Gorel odpadni material

6. oktobra je nekaj po 12. uri gorel odpadni matrerial ob stanovanjski hiši na Cesti prvih borcev v Brestanici. Požar je pred prihodom gasilcev PGE Krško pogasili občan, gasilci pa so še preventivni pregledali okolico in požarišče.

OBVESTILA

Elektrodela 7. oktobra

Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 7. 10., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • med 06:15 in 07:00 ter med 13:30 in 14:30 TP Artiče zadružni dom-nadomestna, Pohanca, Artiče, Gornji Obrež, Arnova sela, Glogov brod, Mrzlak 1, Mrzlak 2, Trebež, Ključice in Čela,
  • med 06:15 in 07:00 ter med 13:30 in 14:30 TP Dolenja vas, Dolenja vas A.P., Glake,
  • med 06:15 in 07:00 ter med 14:30 in 15:00 TP Pesje,
  • med 08:10 in 14:10 TP Žabjek-izvod Drožanje in Lamperče Žabjek-nizkonapetostni izvod Drožanje in Lamperče.
Vir: ReCO Brežice
 
« Nazaj na seznam