Časopis za pokrajino Posavje
5.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Sevnici opravili dezinfekcijo stopnišča

Objavljeno: Petek, 03.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
gasilci-korona 6

Foto: arhiv PO

Gasilci PGD Sevnica so v četrtek dopoldne v Naselju heroja Maroka v Sevnici opravili dezinfekcijo stopnišča v večstanovanjskem objektu.

Elektro dela na območju TP Ivanjše Grič

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes, 3. julija, zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena oziroma motena dobava električne energije na nadzorništva Krško mesto na območju TP Ivanjše Grič - nizkonapetostni izvod Kočarija predvidoma med 8. in 13. uro. Zaradi organizacijskih ali vremenskih razlogov si pridržujejo pravico do preklica/odpovedi del.

Afganistanci skriti na tovornih vozilih

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V popoldanskih urah so na vstopu v Slovenijo v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak odkrili še tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Na območju Balkovcev, Brega pri Sinjem Vrhu, Tanče Gore (PP Črnomelj) in Podbočja (PP Krško) izsledili in prijeli 24 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z desetimi državljani Bangladeša, osmimi državljani Maroka, štirimi državljani Palestine, državljanom Alžirije in državljanom Pakistana še niso zaključeni.

 
« Nazaj na seznam