Časopis za pokrajino Posavje
13.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V sobotni nesreči pri Boštanju hudo poškodovana potnica

Objavljeno: Ponedeljek, 08.04.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V sobotni nesreči pri Boštanju hudo poškodovana potnica

Kos asfalta je prebil steklo in zelo poškodoval sopotnico v vozilu (foto: PGD Sevnica).

6. 4. se je malo pred 10.30 pripetila prometna nesreča v Boštanju. Po zbranih obvestilih policistov je voznik osebnega avtomobila Audi A7 vozil po glavni cesti iz smeri Boštanja proti Zidanem Mostu. Med srečanjem s tovornim vozilom, ki je pripeljal iz nasprotne smeri, naj bi s tovornega vozila na avtomobil padel kos asfalta, ki je prebil vetrobransko steklo in zadel 62-letno potnico, ki je sedela na prednjem sedežu. Hudo poškodovano žensko so reševalci odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Okoliščine nesreče policisti PPP Novo mesto še preiskujejo.

Poškodovan traktorist in 10-letni sopotnik

O prometni nesreči z udeležbo kmetijskega traktorja so bili krški policisti obveščeni 6. 4. okoli 19.30. Po prvih ugotovitvah je 47-letni voznik vozil kmetijski traktor s pripeto prikolico. V ovinku v Kržišču (občina Krško) je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. V nesreči sta se lažje poškodovala voznik in 10-letni potnik, ki je sedel na sedežu za potnika in je bil pripet z varnostnim pasom. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Vinjen obstal na železniških tirih

5. 4. popoldne je v Selah pri Dobovi 57-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in z vozilom obstal ob železniških tirih. Železniška proga je bila za nujno potreben čas za odstranitev vozila zaprta, policisti pa so med postopkom ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,71 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom na Mrtvicah

Krški policisti so bili v noči na 7. 4. obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Mrtvicah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je kamero in povzročil za okoli 2500 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PMP Obrežje so 5. 4. med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo na tovornem vozilu turških registrskih oznak izsledili pet tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Štiri državljane Afganistana in državljana Pakistana so predali hrvaškim varnostnik organom.

Elektrodela 8. aprila

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 8. 4., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju:
  • TP Krško mesto med 7. in 7.30 uro,
  • TP Zaloke AC med 13.30 in 14. uro,
  • TP Ardro, Pijana Gora, Kripsar in Raka med 7.15 in 8. uro,
  • TP Straža, Straža-Rimš, Rimš, Rimš-drevesnica, Rimš-mobitel, Mikote in Zaloke-Rimš med 7.15 in 13.15 uro.
« Nazaj na seznam