Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Sotelskem avto zbil otroka, ki so ga hudo poškodovanega s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana

Objavljeno: Torek, 30.05.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG-0f43a0ec628ec642de25a340c896d45c-V

Poškodovanega otroka so s helikopterjem odpeljali v Ljubljano.

Pod večer, ob 18.15, je na ulici Sotelsko v Krškem avto zbil otroka, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP. Helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor je poškodovanega otroka prepeljal v UKC Ljubljana. Obveščene so bile pristojne službe.

Kot poročajo s Policijske postaje Novo mesto, se je ob 18.15 zgodila prometa nesreča v Sotelskem na območju PP Krško. Policisti so ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na dovozno pot in trčil v otroka, ki je z zelenice nenadoma stekel na dovoz. Hudo poškodovanega otroka so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljan v bolnišnico. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti nekaj po 22. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila madžarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da gre za 41-letnega kršitelja, ki ima zaradi kršitev veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,51 miligramov alkohola. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo in zasegli avtomobil. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Po avtocesti z več kot 200 km/h

Policisti PPP Novo mesto so opravljali meritve hitrosti z nadvoza avtoceste v bližini Dolenjih Skopic. Kontrolirali so voznika osebnega avtomobila Mercedes benz GLE 300 švicarskih registrskih oznak, ki je prekoračil dovoljeno hitrost za 72 km/h. Na delu, kjer je veljavna omejitev hitrosti 130 km/h, je vozil 202 km/h. Za omenjeno kršitev Zakon o pravilih cestnega prometa določa denarno kazen v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk, vendar so ugotovili, da gre za 28-letnega voznika začetnika iz Hrvaške, ki je opravil vozniški izpis pred šestimi meseci, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga privedli v postopek pred sodnika na Okrajno sodišče v Brežicah.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Obrežje) izsledili in prijeli 30 državljanov Maroka, 19 državljanov Rusije, 16 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Sirije, pet državljanov Afganistana, osem državljanov Pakistana in dva državljana Somalije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

P. P., vir: ReCO Brežice in PU Novo mesto, foto: M. M.
« Nazaj na seznam