Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V srbskem tovornjaku so se skrivali trije Afganistanci

Objavljeno: Torek, 17.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti PMP Obrežje so v ponedeljek med izvajanjem mejne kontrole tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom nameravali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Blance, Bojancev, Dobove in v okolici Novega mesta izsledili in prijeli 19 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani Bangladeša, tremi državljani Kosova, tremi državljani Pakistana in državljanom Maroka še niso zaključeni.

foto PGE Krsko

Simbolična fotografija

Pri Bukošku gorela gozdna podrast

V ponedeljek pod večer, okoli 18. ure, je v naselju Bukošek v brežiški občini, v smeri Dobrave, v gozdu gorela podrast. Gasilci PGD Bukošek so s pomočjo naprtnjač in požarnimi metlami pogasili. Gorelo je na površini okoli 200 kvadratnih metrov.

Nočno posredovanje gasilcev v Kerinovem Grmu

Ponoči, nekaj po 2. uri, je v Kerinovem Grmu zagorelo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so požar pogasili.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Brežice, na območju transformatorskih postaj Stara vas Bizeljsko in  Dramlja med 6. in 7. uro, na območju transformatorskih postaj Bojsno, Župelevec, Bojsno šola, Spodnje Bojsno, Slopno in Veseli vrh med 6. in 9. uro,
  • na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Polšca izvod smerTerpinc med 8. in 12. uro, na območju transformatorske postaje Kostanjevica bencinski servis med 10. in 10.30 uro ter med 13.30 in 14. uro in
  • na področju nadzorništva Sevnica, na območju transformatorske postaje Zajčja gora izvod Šeško med 8. in 14. uro.
Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»