Časopis za pokrajino Posavje
6.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V sredo zjutraj prometna nesreča pri Boštanju, zvečer požar na počivališču Zaloke

Objavljeno: Sreda, 15.07.2020    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
109710253_637901573499148_926721243023168020_o

Goreče tovorno vozilo s hlodovino na počivališču Zaloke (foto: PGE Krško)

V sredo ob 8.49 so na regionalni cesti Boštanj–Radeče trčila tri osebna vozila v bližini HE Boštanj. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, preprečili iztekanje motornih tekočin, odmaknili eno vozilo s cestišča, nudili pomoč avto vleki in počistili cestišče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

S helikopterjem v Izolo

V sredo ob 8.43 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP prepeljal obolelo osebo iz občine Sevnica v SB Izola. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja na Radni ter nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica pri prenosu obolele osebe.
Prometna nesreca, Bostanj, julij 2020 (2)

V sredini dopoldanski nesreči v Boštanju je nastala 'samo' materialna škoda.Na počivališču Zaloke zgorelo tovorno vozilo s hlodovino

Zvečer nekaj pred 21. uro je na počivališču Zaloke na avtocesti Drnovo–Smednik gorelo tovorno vozilo, naloženo s hlodovino. Gasilci PGE Krško in PGD Smednik so požar, ki je uničil vozilo in tovor, pogasili, iz kabine vozila odstranili plinsko jeklenko in iz rezervoarjev prečrpali 400 litrov pogonskega gorivo v nadomestno cisterno ter vozišče očistili izteklih motornih tekočin in nudili pomoč delavcem DARS-a, ki so očistili okolico požara. Voznika, ki se je opekel pri gašenju požara, so na kraju oskrbeli reševalci NMP Brežice in nato prepeljali v SB Novo mesto.

O požaru tovornega vozila na avtocestnem postajališču Zaloke so bili okoli 21. ure obveščeni tudi policisti PPP Novo mesto. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 70-letni voznik spal v vozilu, ko je v kabini prišlo do požara, ogenj pa se je hitro razširil. Voznik je z gasilni aparatom poskušal ogenj pogasiti in se pri tem hudo poškodoval, utrpel je obsežne opekline po telesu. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa s helikopterjem v UKC Ljubljana. Zaradi požara je vlečno vozilo povsem uničeno, ožgan je tudi les, ki je bil naložen na polpriklopniku. Kriminalisti danes nadaljujejo z ogledom, ugotavljanjem vzroka za nastanek požara in drugih okoliščin. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Iztek motornih tekočin
 
Ob 13.21 je voznik vozila v naselju Gmajna, občina Krško, zadel obcestni kamen in poškodoval podvozje vozila, pri katerem je prišlo do izteka motornih tekočin. Gasilci PGE Krško so na vozilu odklopili akumulator, preprečili nadaljnje iztekanje motornih tekočin ter posuli razlite tekočine z vpojnim sredstvom.

Na Gorici gorelo strnišče
 
Ob 13.38 je v naselju Gorica, občina Krško, zagorelo strnišče na njivi. Gasilci PGE Krško so požar pogasili pred prihodom gasilcev PGD Veliki Podlog.

Vlom v Dečnem selu

Med 10. 7. in 15. 7. je v Dečnem selu neznanec skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Okoliščine vloma policisti PP Brežice še preiskujejo.

Vir: ReCO Brežice in PU Novo mesto, foto: PGD Sevnica, PGE Krško in PU Novo mesto
« Nazaj na seznam