Časopis za pokrajino Posavje
12.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Starem Gradu ukraden avto našli v okolici Novega mesta

Objavljeno: Četrtek, 05.12.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Oškodovanec je policiste obvestil, da je v naselju Stari Grad (na območju PP Krško) v noči na 4. 12. nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil njegov osebni avtomobil Lancia phedra. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi. O tatvini so bili takoj obveščeni policisti na širšem območju. V popoldanskih urah so policisti PP Novo mesto ukraden avtomobil našli v naselju v okolici Novega mesta. S preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin nadaljujejo, ukraden avtomobil pa bodo vrnili lastniku.

Prijeli deset Afganistancev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč pri Dobovi izsledili in prijeli deset državljanov  Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Občan naletel na topovsko granato

ClipartKey_2525357

simbolna slika

4. 12. je nekaj po 16. uri v naselju Metni Vrh občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta topovsko granato, kalibra 75 mm, italijanske izdelave, ostanek iz druge svetovne vojne, odstranila in varno uskladiščila.

OBVESTILA

Elektrodela 5. decembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 5. 12., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj v občini Krško: Vojsko, Železno Podole, Železno, Gorjane, Podsreda grad in Železno vas, in sicer med 11.30 in 14.30 ter v brežiški občini med 8.30 in 12.00 na območju transformatorske postaje Podgračeno.
« Nazaj na seznam