Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V tovornjaku so se skrivali štirje Afganistanci

Objavljeno: Sreda, 10.07.2019    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Policijski avto (2)
Na mejni prehod Obrežje je v jutranjih urah na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila ter v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na Prilipah izsledili in prijeli tri državljane Palestine in državljana Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pri avtocestnem postajališču Grič pa še državljana Iraka, ki je tujcem omogočil nezakoniti prehod in jih z najetim avtomobilom slovenskih registrskih oznak nameraval prepeljati v notranjost države. Vsem so odvzeli prostost in jih pridržali. Avtomobil so zasegli, predvidoma danes pa bodo državljana Iraka s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Ilegalce prijeli tudi v Ribnici

Pri Javorovici in Ribnici ob Savi so policisti izsledili in prijeli še tri državljane Egipta, po dva državljana Indije in Palestine in državljana Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih ter enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.
« Nazaj na seznam