Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V trku avtomobila in kombija na AC ena oseba poškodovana

Objavljeno: Nedelja, 22.05.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
nesreča na avtocesti

Fotografija je simbolična (foto: arhiv PO).

V noči na soboto sta na avtocesti Drnovo–Brežice, občina Krško, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, osvetljevali prostor, odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe, nudili pomoč pri odstranitvi vozil s cestišča, posuli cestišče z vpojnimi sredstvi in ga počistili. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in jo prepeljali v UC Brežice.

Najdba neeksplodiranih sredstev

19. 5. ob 19.03 je občan pri potapljanju v reki Krki v Kostanjevici na Krki našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske, Zahodnoštajerske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so danes dopoldan odstranili in na kraju varno uničili minometno mino kalibra 81 mm, minometno mino 50 mm, tulec 20 mm, dva kosa topovske granate 50 mm, dve ročni bombi in štiri kose pehotnega streliva, vse ostanek II. svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Poškodba pri košnji trave

20. 5. ob 9.02 se je na Čateški ulici na Čatežu ob Savi, občina Brežice, pri košnji trave poškodovala občanka. Posredovali so reševalci NMP Brežice, ki so občanko prepeljali v UC Brežice.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte