Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V turškem tovornjaku sta se skrivala dva Iranca in štirje Afganistanci

Objavljeno: Četrtek, 31.01.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Ilegalci-meja-PU Novo mesto (2)

Ilegalni prestopniki meje se pogosto skrijejo v tovorna vozila (fotografija je simbolična, foto: PMP Obrežje).

Na mejni prehod Obrežje je v noči na 31. 1. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. Na podvozju so našli skrita dva državljana Irana, na priklopniku pa še štiri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Vlom v stanovanjsko hišo v Brežicah

Na Prečni poti v Brežicah je med 18.30 in 19.30 nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in povzročil za okoli 300 evrov škode.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 170 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. V Brežicah so pridržali kršitelja javnega reda in miru, ki je razgrajal v gostinskem lokalu in se tudi po prihodu policistov ni pomiril. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu.

 
« Nazaj na seznam
»