Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Vrhovem rešili sevniškega planinca, ki je zdrsnil v Savo

Objavljeno: Četrtek, 20.01.2022    Rubrika: KRONIKA Bralci pišejo
pgd_radece_intervencije_01-2022_20 (11)
​Danes dopoldan je bilo v neposredni bližini domačije na naslovu Vrhovo 3 vse polno gasilcev, reševalcev in tudi policije, saj je potekalo reševanje starejšega občana, ki je padel v reko Savo.

Ob deveti uri so zapiskali pozivniki gasilcev (tudi) v PGD Radeče in operativni gasilci ter dve gasilki so odhiteli na pomoč proti obrežju Save, kjer pa sta že bila oba zaposlena na GZ Radeče, operativni gasilci iz Sevnice in iz domačega Vrhovega ter ekipa nujne medicinske pomoči iz sosednje Sevnice.

pgd_radece_intervencije_01-2022_20 (15)
Nesreča se je zgodila enemu izmed članov Planinskega društva Lisca Sevnica. Skupino pohodnikov je prav ena izmed udeleženih na intervenciji opazila že v jutranjih urah v naselju Loka pri Zidanem Mostu. Vodja intervencije je potrdil, da je skupina sevniških planincev hodila iz smeri Loka, preko mostu blizu vrhovške hidroelektrarne v smeri Radeč.

Med potjo, ki poteka vrh brežine nad reko Savo, pa je gorvodno na levi strani na nehvaležnem terenu enemu izmed njih zdrsnilo in po pobočju se je zvrnil v reko.

Sreča v nesreči je bila, da se je starejši občan, sicer redni pohodnik, uspel obdržati blizu kopnega, zahvaljujoč njegovemu oprijemanju za vejevje na meji med kopnim in reko. Pa tudi, da je bil in blizu in časovno na voljo tudi eden izmed sevniških gasilcev, ki je izurjen potapljač in je bil tudi prvi ter edini, ki se je podal v mrzlo vodo ter ponesrečenega pohodnika s pomočjo vrvne tehnike ob pomoči kolegov spravil po pobočju nazaj do poti.

Tam so skrb zanj prevzeli reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Sevnica, v pomoč pa je bila na voljo tudi ekipa ZD Laško z reševalnim vozilom. Na kraju dogodka so bili še policisti Policijske postaje Laško, ki so naredili zapisnik o dogodku in o okoliščinah povprašali navzoče ob pohodniški nesreči. 

V intervenciji, ki je trajala dobro uro, smo sodelovali gasilci iz enot Vrhovega, Sevnice in Radeč, skupno 25 gasilcev in dve gasilki.

Besedilo in foto: D. Jazbec, PGD Radeče
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.09.2021 | Redakcija

Hribi in gore še vedno vabijo

27.04.2021 | Redakcija

Riba naj bo večkrat na jedilniku