Časopis za pokrajino Posavje
20.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V zadnjih 24 urah na 15 lokacijah prijeli 106 nezakonitih prebežnikov

Objavljeno: Petek, 07.08.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
begunci, arhiv PO

Fotografija je simbolična (foto: arhiv PO).

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih 24 urah na območju Bele krajine, Posavja in Dolenjske na 15 različnih lokacijah izsledili in prijeli 106 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli smo tudi dva državljana Ukrajine, ki sta šest tujcev nameravala prepeljati v notranjost države. Pri zahtevnem in odgovornem delu varovanja državne meje so nam v veliko pomoč obvestila naših občanov. Prav prebivalci ob meji so namreč tisti, ki najbolje poznajo svoje okolje in znajo oceniti, kdaj gre za sumljive osebe ali vozila, ki v to okolje ne sodijo. Za klice, obvestila in pomoč se vsem zahvaljujemo in prepričani smo, da bomo v partnerskem sodelovanju z občani tudi v prihodnje uspešno in učinkovito varovali državno mejo.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so izsledili državljana Severne Makedonije, ki se je na območju mejnega prehoda poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gornjega Suhorja pri Vinici, Brega pri Sinjem vrhu, Ručetne vasi, Semiča (PP Črnomelj), Globokega, Jesenic na Dolenjskem (PP Brežice), Maharovca (PP Šentjernej), Rateža (PP Novo mesto) in Rosalnic (PP Metlika), izsledili in prijeli še 91 tujcev ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 73 državljani Pakistana, 16 državljani Bangladeša in dvema državljanoma Afganistana še niso zaključeni.

Ostali dogodki 6. 8.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 251 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in v Metliki zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov. Posredovali so zaradi 12 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Petkova elektrodela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 7. avgusta, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava elektrike na:
  • področju nadzorništva Krško mesto med 8. in 13. uro na območju TP Leskovec Gmajna 2 nizkonapetostni vod Zajčki,
  • področju nadzorništva Brežice med 8. in 13. uro na območju TP Slopno nizkonapetostni izvod A drog levo smer Globoko.
Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam