Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Žadovinku v smreko udarila strela

Objavljeno: Nedelja, 04.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
thunder-953118_1920

Fotografija je simbolična (foto: Pixabay).

V soboto zvečer so posredovali gasilci PGE Krško v Žadovinku, kjer je strela udarila v smreko in zagorela. Gasilci so požar pogasili in počistili cestišče.

V Sevnici olje na cestišču

Ob 17.45 je na cesto na Glavnem trgu v Sevnici iz osebnega vozila izteklo motorno olje. Posredovali so gasilci PGD Sevnica. Kraj dogodka so zavarovali, preprečili nadaljnje iztekanje, iztekle tekočine posuli z vpojnim sredstvom in očistili vozišče. Poškodovanih ni bilo.

Vozilo obstalo v podvozu

Ob 19.43 je na Blanci, občina Sevnica, zaradi naliva meteorne vode v železniškem podvozu v vodi obstalo osebno vozilo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Vozilo so predhodno že izvlekli občani z delovnim strojem.

Meteorna voda ogrožala objekt

Ob 20.14 je v kraju Čanje, občina Sevnica, meteorna voda ogrožala objekt. Na kraj so izvozili gasilci PGD Blanca, vendar posredovanje ni bilo potrebno.

Iz Krke potegnili kadaver bobra

V soboto dopoldne so gasilci PGE Krško v Kostanjevici na Krki iz reke Krke s pomočjo čolna odstranili kadaver bobra, ki ga je nato prevzel dežurni uslužbenec Nacionalnega veterinarskega inštituta.
« Nazaj na seznam
»