Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Včerajšnje neurje zalivalo objekte in ceste, podiralo drevesa

Objavljeno: Sreda, 03.07.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
neurje

Močan naliv in veter sta povzročila nekaj težav tudi v Posavju.

Tudi posavske občine je v včerajšnjih popoldanskih urah zajelo neurje, ki je zalivalo objekte in cestišča, podiralo drevesa ...

V občini Sevnica so posredovali gasilci PGD Sevnica, Boštanj, Tržišče, Studenec, Loka, Breg, Poklek, Blanca in Zabukovje, ki so izčrpali vodo iz 14 objektov, zavarovali dva zemeljska plaza in odstranili drevo, ki je ogrožalo stanovanjski objekt, ter nudili pomoč delavcem Komunale in CGP pri čiščenju cestišč.
 
Na ceste v krški občini se je podrlo več dreves, ki so jih odstranili delavci podjetja Kostak in CGP.
 
V brežiški občini so gasilci PGD Brežice, PGD Veliki Obrež in PGD Mihalovec izčrpali vodo iz treh stanovanjskih objektov in podvoza na regionalni cesti. Ceste so očistili delavci podjetja Komunale in CGP.

Spet požar na poljskih površinah pri Gorici
 
V torek dopoldne, nekaj po 10. uri, je pri naselju Gorica (spet) gorelo strnišče, požar pa se je tudi razširil na bližnjo njivo s pšenico. Požar na površini okoli deset arov so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Veliki Podlog.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 3. julija, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto - na območju transformatorske postaje Leskovec gmajna 2 med 8. in 10. uro in na področju nadzorništva Krško okolica - na območju transformatorske postaje Lokve izvod Čerenc med 10. in 12. uro.
« Nazaj na seznam