Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na območju Brežic več prehitrih voznikov

Objavljeno: Ponedeljek, 08.03.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Fotografija, Župelevec
Brežiški policisti so 5. 3. opravljali meritve hitrosti in nekaj po 13.30 v naselju Župelevec ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila s hitrostjo 152 km/h. Na tem delu je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 km/h, v bližini je šolska pot in avtobusno postajališče. Zoper kršiteljico icah podali obdolžilni predlog.

Zakon o pravilih cestnega prometa za tako prekoračitev hitrosti določa globo v višini 1200 evrov, kršitelju se izreče tudi 18 kazenskih točk. Prehiter je bil tudi voznik, ki so ga ustavili pri Bizeljskem, vozil je 126 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 36-km/h. 7. 3. so izven naselja Boršt, kjer je omejitev 90 km/h, vozniku osebnega avtomobila namerili 142 km/h.  Zaradi kršitev so voznikoma izdali plačilne naloge.

Večerno prevračanje z vozilom v Velikem Podlogu

7. marca se je malo po 21. uri na cesti Drnovo-Križaj v naselju Veliki Podlog občanka prevrnila z osebnim vozilom. Gasilci PGE Krško so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče ter odklopili akumulator. Reševalci NMP Krško so poškodovano voznico oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Brežice.

Vlomi in tatvine

V Dolnji Prekopi na območju PP Krško je v noči na 7. 3. nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar, dve bančni kartici, dokumente in suhomesnate izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Brežiški policisti so na območju Prilip izsledili in prijeli dva državljana Sirije in dva državljana Egipta, pri Ribnici pa dva državljana Afganistana. Policisti PP Črnomelj so v Balkovcih prijeli šest državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

OBVESTILA

Elektrodela na 8. marec

Krška distribucijska enota Elektra Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 8. 3.,  zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah med 8.30 in 13. uro prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Cerina Straža- nizkonapetostni izvod Ošterbenk.

Vir: ReCO Brežice

 

 
« Nazaj na seznam