Časopis za pokrajino Posavje
31.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Veter podiral drevesa in razkrival strehe

Objavljeno: Sreda, 05.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
podrto drevo

simbolna slika

4. 2. se je v občini Sevnica zaradi močnega vetra podrlo več dreves, razkrilo streho stanovanjskega objekta in podrlo nadstrešek ob stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Sevnica so prekrili razkrito streho ter z gradbenim strojem premaknili nadstrešek in ga pritrdili. Dežurni delavci cestnega podjetja so odstranili podrta drevesa s cestišč.

Tudi na območju občine Krško je močan veter podrl več dreves, električnih in telefonskih drogov, prav tako pa je razkrilo streho stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Senovo so s strešno kritino prekrili pet kvadratnih metrov strehe. Posredovali so tudi dežurni delavci cestnih podjetij in Elektro Celje, ki so odstranili podrta drevesa in drogove.

Prav tako o več podrtih drevesih in električnih drogih poročajo z območja občine Brežice. Zaradi podrtih električnih drogov je bila motena oskrba z električno energijo. Posredovali so dežurni delavci cestnih podjetij in Elektro Celje, ki so odstranili podrta drevesa in drogove.   

Tujca vrnili nazaj preko meje

Na PMP Dobova so 4. 2. policisti na vlaku, ki je pripeljal iz Srbije, izsledili tujca, ki se je hotel izogniti mejni kontroli. Po končanem postopku je bil predan hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILO

Elektrodela 5. februarja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 5. 2., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na na območju transformatorske postaje Lamperče-izvod zgoraj desno, občina Sevnica, in sicer med 8:00 in 14:00.
« Nazaj na seznam