Časopis za pokrajino Posavje
31.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Veter podrl nekaj dreves in razkril del pločevinaste strehe v Brežicah

Objavljeno: Ponedeljek, 10.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
veter (6)
V popoldanskih urah so nekaj težav zaradi močnega vetra zabeležili tudi v Posavju, zlasti v brežiški občini.

Dopoldne so iz ReCO Brežice poročali le o podrtem drevesu čez cesto v naselju Zavratec v občini Sevnica. Odstranili so ga dežurni pri CGP Sevnica. 

Okoli 12.30 se je na relaciji ceste Župelevec–Bukošek na cesto podrlo drevo. Posredovali so dežurni pri CGP Krško in podrto drevo odstranili. Nekaj po 15. uri se je podobno zgodilo še na relaciji ceste Velike Malence–Dolenja Pirošica. Spet so posredovali dežurni pri CGP Krško in drevo odstranili.

Ob 13.38 je na Prešernovi cesti v Brežicah veter odkril del pločevinaste strehe na poslovnem objektu. Gasilci PGD Brežice so z latanjem pritrdili dvignjeno pločevino. Ob 15.22 so gasilci PGD Brežice pomagali krovcu pri vijačenju strehe na nadstrešku ZD Brežice.

Oranžni alarm

Zaradi močnega vetra je Agencija RS za okolje (ARSO) izdala rdeči alarm za severovzhodno Slovenijo, za preostali del države, vključno s Posavjem, pa oranžni alarm.

Kot napovedujejo, bodo sunki jugozahodnega vetra najmočnejši v severovzhodni Sloveniji. Po nižinah bo veter v sunkih dosegel hitrost od 70 do 100 km/h, v višjih legah pa tudi nad 100 km/h. Na omenjenih območjih so verjetni vetrolomi večjih razsežnosti. Drugod po državi bo na izpostavljenih mestih ter v višjih legah veter dosegal hitrosti od 70 do 90 km/h.

Na severovzhodu bo veter oslabel v ponedeljek zvečer in se ponoči prehodno znova nekoliko okrepil. Na jugu bo veter oslabel v torek zjutraj, ob morju, kjer bo pihal zmeren veter zahodnih smeri, šele popoldne.

P. P.
« Nazaj na seznam