Časopis za pokrajino Posavje
31.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Veter ponovno kot za šalo podiral drevesa

Objavljeno: Četrtek, 06.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
podrto drevo

Simbolna slika

5.2. se je v sevniški, krški in brežiški občini zaradi močnega vetra podrlo več dreves. Na območju občin so situacije na terenu sanirali delavci CGP, Komunale Sevnica, Kostaka Krško in KOP-a Brežice. Okoli 20.30 ure so gasilci PGD Blanca v naselju Kladje nad Blanco pogasili drevo, na katerega se je porušil električni drog. Veter je v občini Brežice razkril tudi streho stanovanjskega objekta, ki so jo prekrili gasilci PGD Brežice.

Podrta drevesa so povzročala tudi težave v prometu, med drugim, kot so nam sporočili iz Policijske uprave Celje,  na Planini pri Sevnici, relaciji Zidani Most – Rimske Toplice in Radečah.

Na Oštrcu prestregli tujce

Policisti so v včerajšnjem dnevu po ilegalnem prestopu prestregli pet tujcev na Oštrcu, in sicer tri državljane Afganistana in enega državljana Pakistana.

Elektrodela 6. februarja na TP Lamperče

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 6. 2., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Lamperče- izvod zgoraj desno Lamperče, in sicer med 8. in 14. uro.  

V Brezju pri Bojsnem motena dobava vode

Komunala Brežice obvešča uporabnike Brezja pri Bojsnem, da bo danes, 6. 2., med 7.30 in 14. uro občasno motena dobava vode iz vodohrana Erpič. Do prekinitev dobave bo prihajalo zaradi vzdrževalnih del na glavnem vodovodu.
« Nazaj na seznam