Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vinjen kršitelj ostal brez Jaguarja

Objavljeno: Torek, 28.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
policija-nadzor-alkotest (3)

Ustavljenemu vozniku ni pokazalo ničelne stopnje konzumiranega alkohola, poleg tega mu je bilo predhodno že odvzeto vozniško dovoljenje (foto: simbolična, arhiv PO).

Policisti PP Brežice so 27. 3. nekaj pred 23. uro na območju Brežic zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Jaguar. Med postopkom so ugotovili, da gre za 53-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli avtomobil. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Na avtocestnem počivališču Zaloke so policisti v ponedeljek dopoldan ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da državljan Kosova v vozilu prevaža še tri državljane Kosova, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Državljana Kosova bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z ostalimi Kosovarji še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Brežice, Obrežje, Rigonce) izsledili in prijeli 8 državljanov Iraka, 5 državljanov Maroka, 6 državljanov Rusije, 5 državljanov Turčije, po 2 državljana Kube in Pakistana in državljana Sudana, na območju PP Krško (Zaloke) pa 11 državljanov Rusije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»