Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlak povozil občanko; vloma in tatvini; požar v objektu ...

Objavljeno: Petek, 17.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
ZeleznicaVlak (5)

simbolična slika

Nekaj pred 13. uro je pri Glavnem trgu v Sevnici vlak trčil v osebo, ki je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Policisti PP Sevnica so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je ženska prečkala železniške tire v Sevnici v trenutku, ko je iz smeri Brežic pripeljal vlak. Strojevodja je žensko opazil in takoj pričel zavirati, vendar trčenja ni mogel preprečiti. Identiteto ženske policisti še ugotavljajo, prav tako preiskujejo vse okoliščine. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Vloma in tatvini v Leskovcu pri Krškem in Mrzlavi vasi

V četrtek med 17:30 in 20:30 je na Vrtnarski ulici v Leskovcu pri Krškem neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. V Mrzlavi vasi na območju PP Brežice je med 9. 3. in 16. 3. nekdo skozi balkonska vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Brežice so bili ob 19. uri obveščeni, da naj bi v Brežicah voznica osebnega avtomobila na parkirnem prostoru trčila v avtomobil druge voznice in pobegnila s kraja nesreče. Policisti so 50-letno kršiteljico izsledili in ji zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela 0,88 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Požar v stanovanjski stavbi

Ob 1.29 je v Dobah, občina Kostanjevica na Krki, gorelo v kurilnici stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Kostanjevica in Prekopa so požar pogasili, prezračili prostore, izpraznili kurilnico in odstranili plinsko jeklenko ter opravili pregled s termovizijsko kamero. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Krško.

Neeskplodirano ubojno sredstvo

16. 3. je ob 13.18 je v Spodnji Libni, občina Krško, delavec pri zemeljskih delih našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjsko-Ljubljanske regije sta na varnem kraju uničila minometno mino kaliber 81mm, jugoslovanske izdelave, iz obdobja 2. svetovne vojne. Za zavarovanje kraja najdbe in uničenja so poskrbeli policisti PP Krško.

Nedovoljeni prestopi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Nova vas, Slovenska vas) izsledili in prijeli 26 državljanov Maroka, 23 državljanov Bangladeša, 15 državljanov Rusije, 11 državljanov Sirije, sedem državljanov Afganistana, sedem državljanov Nepala in štiri državljane Indije in v Novem mestu državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OBVESTILO

Prekinjena dobava električne energije

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, dne 17. marca 2023, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju Krško z okolico (nadzorništvo Krško okolica) na območju transformatorske postaje Srednje Arto, nizkonapetostno omrežje – Češnice, predvidoma med 9. in 12. uro, na območju transformatorske postaje Stolovnik, nizkonapetostno omrežje – Restavracija ribnik, predvidoma med 8. in 10. uro in na območju transformatorske postaje Presladol, nizkonapetostno omrežje – Presladol po dolini, predvidoma med 9. in 14. uro. Na področju Krško mesto (nadzorništvo Krško mesto) na območju transformatorske postaje Dolenje Radulje, Gorenje Radulje in Močvirje, predvidoma med 7.30 in 14.30 ter na območju transformatorske postaje Leskovec križišče, nizkonapetostno omrežje – Žaga Arh, predvidoma med 9. in 12. uro. Na področju Mokronog z okolico (nadzorništvo Mokronog) pa na območju transformatorske postaje Vodale, nizkonapetostno omrežje – Vodale, predvidoma med 11. in 13. uro.

Vir: ReCO Brežice, PGD Sevnica
« Nazaj na seznam