Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlom in tatvina žetonov za pranje vozila; voznica pijana kot "klada"

Objavljeno: Četrtek, 22.02.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
avtoline pralnica brestanica-otvoritev (7)

Simbolična slika avtopralnice (foto: arhiv PO)

V noči na 22. 2. so na območju Krškega neznanci vlomili v avtopralnico in po prvih ugotovitvah odtujili žetone za pranje vozil. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

Povzročiteljica nesreče z 2,1 promili alkohola!

Policisti PP Brežice so bili nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Ugotovili so, da je 46-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v ograjo ob stanovanjski hiši. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,02 miligrama alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Srb, verjetno ne prvič, dolgo pot prevozil brez izpita

Policisti PPP Novo mesto so na avtocestnem postajališču Zaloke kontrolirali voznika Renault master srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni voznik iz Srbije vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kombi so mu zasegli in zaradi kršitve na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Brez izpita in vinjen vozil neregistrirano vozilo

Okoli 13.30 so policisti PP Krško v Krškem opazili voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelja so ustavili in ugotovili, da gre za 25-letnika iz okolice Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V vozilu je prevažal več oseb, kot je to dovoljeno oziroma kot je v vozilu sedežev, otroci pa niso bili na sedežih zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Neregistriran in nezavarovan Renault megane so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Makedonec "tovoril" Turke

Brežice 220224

V kombiju je državljan Severne Makedonije prevažal 31 tujcev (foto: PU Novo mesto)

22. 2. nekaj po 15. uri so policisti PP Brežice na Bizeljski cesti ustavili voznika kombija Iveco daly slovaških registrskih oznak. Ugotovili so, da 43-letni državljan Severne Makedonije v kombiju prevaža 31 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so pridržali, mu odvzeli prostost in zasegli kombi. S kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Jereslavec, Mihalovec, Obrežje) izsledili in prijeli 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Afganistana, devet državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, dva državljana Maroka, državljana Egipta, državljana Palestine in državljana Irana.

Vir: PU Novo mesto, foto: PU Novo mesto in arhivska fotografija Posavskega obzornika
« Nazaj na seznam
»