Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlom v vikend in kraja oblačil

Objavljeno: Ponedeljek, 25.05.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlomilec (pexels.com)

Simbolična slika

Krški policisti so minulo soboto, 23.5., opravili ogled vloma v vikend v Zaborštu. Po prvih ugotovitvah so neznanci odnesli nekaj rabljenih oblačil, pred tem pa razbili steklo na oknu, da so lahko vstopili. Povzročili naj bi za nekaj deset evrov škode.

Na meji odkrili ukraden tovornjak in osebno vozilo

Policisti na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje so v petek dopoldne zasegli osebni avtomobil Mercedes Benz, serije E. V postopku mejne kontrole so ugotovili, da je bil avto leta 2017 ukraden v Franciji, naložen pa je bil na tovornjaku za prevoz vozil, ki je izstopal iz Slovenije. V noči iz nedelje na ponedeljek so prav tako na izstopu iz Slovenije zasegli tovorno vozilo Mercedes Benz Actros, ker so v postopku mejne kontrole ugotovili, da vozilo preko Interpola išče policija BiH, kjer je bil leta 2015 ukraden. Voznik, sicer državljan Slovenije, je nameraval tovornjak odpeljali v Srbijo, podjetju, ki naj bi ga kupilo od slovenskega podjetja. Okoliščine primera policisti še preiskujejo.

Maročana vrnili preko meje

Na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so 24. 5. dopoldanpolicisti pri mejni kontroli tovornega vozila na zabojniku odkrili domnevnega državljana Maroka, ki se je tako hotel izmakniti mejni kontroli. Izročili so ga hrvaškim policistom.

OBVESTILA

Elektrodela v Velikem Dolu in središču Podbočja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 25. maja, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije za področje nadzorništva Krško okolica, na območju transformatorske postaje Veliki Dol - izvod Leskovce med 8:00 in 10:00 ter na območju transformatorske postaje Podbočje trg med 8:00 in 14:00.

 
« Nazaj na seznam