Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlom v vozilo pri krškem pokopališču

Objavljeno: Ponedeljek, 19.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlom v vozilo

simbolična slika

Na  parkirnem  prostoru  pokopališča v Krškem je nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico. V  večini primerov vlomov vo vozila policisti ugotavljajo, da so žrtve kaznivih dejanj predvsem tisti vozniki, ki na vidnih mestih v vozilih nezavarovane odlagajo različne predmete. Storilci v vozila vlamljajo na način, da razbijejo stekla in poleg odtujenih predmetov povzročijo tudi premoženjsko  škodo na vozilu.

Policisti občane ponovno pozivajo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo  tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Vsem svetujejo, da v vozilih brez nadzora ne puščate predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanete žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odnesenih predmetov.

Nesrečo pri Jelovcu povzročila 19-letna voznica

Sevniški policisti so 18. 7. obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na cesti med Sevnico in Mokronogom. 19-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi  neprilagojene  hitrosti  izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Voznica in potnica v vozilu sta se v nesreči lažje poškodovali.

Izsledili in prijeli 20 ilegalcev

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Obrežja, Dobove, Prilip in Kapel izsledili in prijeli državljana Ukrajine, državljana  Irana, 13  državljanov Afganistana, tri državljane Pakistana in dva državljana Iraka. Policijski  postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Udar strele v gospodarski objekt

udar strele v gospodarski objekt pri krmelju (1)

Ognjeni zublji so uničili objekt (foto: PGD Sevnica)

16. 7. je nekaj pred 18. uro zaradi udara strele zagorel gospodarski objekt v Osredku pri Krmelju. V požaru ni bil nihče poškodovan, stanovalci so pred ognjem iz hleva uspeli rešiti tudi živali. V požaru, ki so ga gasilci omejili in pogasili, je v celoti zgorel gospodarski objekt, nastala je velika  premoženjska škoda.

Na pomoč, maček v jašku

V nedeljo, 18. 7., so okoli 19. ure gasilci PGE Krško na Cesti krških žrtev v Krškem iz meteornega jaška rešili mačka.

OBVESTILA

Zapori cest Babički dol–Sv. Janez in Boršt–Gorenja Pirošica

Občina Brežice obvešča o popolni zapori lokalne ceste Babički dol–Sv. Janez (od km 0,522 do 1,090) od 19. 7. do 14. 8. Cesta bo zaprta zaradi obnove vozišča. Hkrati občina obvešča udeležence v cestnem prometu, da bo vzpostavljena tudi popolna zapora lokalne ceste Boršt–Gorenja Pirošica (od km 0,200 do 1,200), in sicer od 19. 7. do 30. 8. Tudi ta navedeni cestni odsek bo zaprt zaradi modernizacije cestnega telesa.

Elektrodela 19. julija

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 19. 7., med 8.00 in 12.30 zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Pišece Orehovec, nizkonapetostno omrežje – Predislavec.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam