Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vloma in kraji denarja iz svečomatov

Objavljeno: Sreda, 15.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
svecomat

simbolična slika

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so 14. 3. obravnavali vloma na pokopališčih v Bistrici ob Sotli in Podsredi, na katerih je neznani storilec vlomil v svečomata, iz njiju ukradel gotovino, dodatno škodo pa povzročil s poškodovanjem svečomatov.

Pretep med Romi pred nakupovalnim centrom

14. 3. so okoli 10. ure na PP Krško prejeli obvestilo o pretepu na parkirnem prostoru pred NC Mercator na Cesti krških žrtev v Krškem. Policisti, ki so bili napoteni na kraj dogodka, so na podlagi zbiranja obvestil ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med petimi osebami z Drnovega in Kerinovega Grma, ki se med seboj poznajo, ena oseba pa je bila lažje poškodovana. Vse udeležence so izsledili, ugotovili identiteto in nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Pri enem izmed udeležencev so v avtomobilu našli in zasegli sekiro. O ugotovitvah bodo policisti po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Loče, Slovenska vas, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 16 državljanov Rusije, 13 državljanov Kube, 12 državljanov Bangladeša, šest državljanov Sirije, štiri državljane Maroka, tri državljane Kameruna, tri državljane Toga, tri državljane Indije, dva državljana Konga, dva državljana Palestine, dva državljana Pakistana, državljana Gvineje in državljana Afganistana . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Celje in PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

06.02.2020 | Sporočilo

Predstavitev projekta Riba je IN

09.12.2021 | Redakcija

Zagajska kapela sv. Jurija