Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlomi v Brežicah, Loki pri Zidanem Mostu in Krškem

Objavljeno: Sreda, 06.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlomilec (pexels.com)

simbolična slika

V Brežicah je med 4. in 5. 11. neznani storilec vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil kotel za žganjekuho, štiri bakrene škropilnice in kotno brusilko. Lastnika je oškodoval za 450 evrov. V navedenih dneh je nepridiprav izkoristil odsotnost lastnikov hiše v Loki pri Zidanem Mostu. V objektu, v katerega je vlomil skozi okno na terasi, si je prisvojil denar in zlatnino v vrednosti 700 evrov. V Krškem je neznanec med 30. 10. in 4. 11. iz rezervoarjev dveh pred poslovnim objektom parkiranih tovornih vozil iztočil okoli 400 litrov goriva.

Padavinska voda poplavila ceste in ogrožala objekte

Spričo močnejših nalivov so 5. 11. meteorne vode poplavile več odsekov cest ter ogrožale tudi stanovanjske in poslovne objekte. Že v dopoldanskem času so gasilci PGD Sevnica in Telče izčrpali vodo, ki je v Telčah ogrožala poslovni objekt in ga zaščitili z namestitvijo protipoplavnih vreč. Okoli 15.00 so s protipoplavnimi vrečami pred padavinskimi vodami sevniški gasilci in gasilci PGD Blanca zaščitili stanovanjski objekt v Čanju. Meteorna voda je malo po tretji popoldan poplavila regionalno cesto na Smedniku, ki so jo očistili dežurni delavci CGP, delavec Komunale Sevnica pa je istočasno saniral poplavljeno cestišče v naselju Stržišče in nekaj pred 16.00 še poplavljeno lokalno cesto v naselju Jelovec. Gasilci PGD Mostec so okoli 16.00 izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše na Mostecu, nekaj po četrti uri pa je bil ponovno na intervencijo vpoklican dežurni delavec sevniške Komunale, ki je očistil poplavljeno Drožanjsko cesto v Sevnici. Močan veter je ob 17.00 podrl drevo v Pesjem, ki so ga razžagali dolenjevaški prostovoljni gasilci.

OBVESTILA

Dopoldan brez vode občani treh senovskih ulic

Kostak Krško obvešča, da bo danes, 6. 11., zaradi izvedbe nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem sistemu Senovo predvidoma med 9.00 in 11.00 prekinjena oskrba s pitno vodo na Titovi cesti, Cankarjevi cesti ter na Gubčevi ulici na Senovem. Zaradi zapiranja vodovodnega sistema in nihanja tlakov v cevovodu se lahko kot posledica raztopljenega zraka pojavi bela obarvanost oziroma motnost pitne vode. Vzdrževalec priporoča, da občani odstranite mrežice na pipah in vodo dobro iztočite.
« Nazaj na seznam