Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlomilci na Mrtvicah odnesli orodje in suhomesnate izdelke

Objavljeno: Petek, 02.06.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlom-tatvina
Med 20. in 22. uro je na Mrtvicah na območju PP Krško nekdo iz odklenjenega objekta odtujil električno ročno orodje in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov.

Ukrajinec in Makedonec prevažala Turke

1. 6. nekaj pred 10. uro so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili osebni avtomobil ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

Okoli 15.30 so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila iz Severne Makedonije in ugotovili, da 31-letnik prevaža tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanoma Severne Makedonije in Ukrajine so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila, s katerima sta prevažala tujce. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 45 državljanov Bangladeša, 24 državljanov Afganistana, 15 državljanov Pakistana, 14 državljanov Maroka, pet državljanov Rusije, pet državljanov Sirije, dva državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»