Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlomilci tokrat v Gržeči vasi

Objavljeno: Četrtek, 08.08.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
GasilciPGE (3)
V Gržeči vasi je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo ter odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na podvozju tovornjaka našli Libijca

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo med pregledom tovornega vozila srbskih registrskih oznak na podvozju našli skritega državljana Libije, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Župelevca in Novega mesta izsledili in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Irana, tremi državljani Bangladeša in po enim državljanom Pakistana, Maroka in Alžirije še niso zaključeni.

Zagoreli elektro omarici na Gorici in Malem Vrhu

V sredo zjutraj je v naselju Gorica v občini Krško zagorela elektro omarica. Požar na omarici je pogasil lastnik, gasilci PGE Krško pa so zavarovali kraj dogodka in pregledali okolico. Obveščen je bil dežurni delavec Elektro Celje. Podobno se je zgodilo davi zgodaj zjutraj v naselju Mali Vrh v občini Brežice, kjer so požar na elektro omarici pogasili gasilci PGD Globoko in Dečno selo.

Gasilci 'vdrli' v avtomobil

V sredo popoldne so na Cesti krških žrtev v Krškem gasilci PGE Krško s tehničnim posegom odprli osebni avtomobil.
« Nazaj na seznam