Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlomilci v Malem Vrhu in Podulcah

Objavljeno: Ponedeljek, 30.12.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlomilec (pexels.com)

Fotografija je simbolična.

V soboto zvečer so klicali policiste v Mali Vrh, kjer so bili zdoma med 17.00 in 19.00 uro, ko so se vrnili pa so ugotovili, da so jim neznanci vdrli v hišo. Pregledali so prostore in nič odnesli, a kljub temu povzročili za okoli 200 evrov škode. V nedeljo zjutraj so krški policisti opravili ogled vloma v hišo v Podulcah. Odnesli so nekaj denarja in zlatnine, skupaj s škodo na vratih in oknih pa naredili za nekaj sto evrov škode.

Pester vikend za policiste

Policisti so na številko 113 od petka zjutraj pa do ponedeljka zjutraj sprejeli 550 klicev, od tega je bilo 134 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo iz področja javnega reda in miru ter kriminalitete. Policisti so obravnavali dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli tri vozila. Eno od vozil so v soboto zvečer brežiški policisti zasegli 30-letniku iz Kranja. Pri kontroli prometa v Brežicah se je izkazalo, da 30-letnik vozi avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, da ima na avto nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu in da je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku (1,5 promila).

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru na javnem kraju so policisti morali posredovati trinajstkrat na javnem kraju in sedemkrat v zasebnem prostoru. Poleg omenjenih so obravnavali še 12 drugih dogodkov s področja javnega reda, v petih primerih pa posredovali zaradi nedovoljene uporabe pirotehničnih izdelkov. Skupaj so med vikendom napisali plačilne naloge za šestnajst kršitev javnega reda in miru ter tri obdolžilne predloge zoper mladoletne kršitelje javnega reda. Eno osebo, ki je pijana kršila javni red in mir in se ni pomirila, so pridržali. Enega kršitelja so kazensko ovadili zaradi povzročitve lažjih telesnih poškodb pri pretepu oziroma prepiru.

Najstnikom zasegli petarde

Sevniški policisti so v petek zvečer dvema štirinajstletnikoma zasegli skupaj 557 petard. O uvedbi postopka o prekršku zaradi kršitev zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih so obvestili njuna starša.

Brežiški policisti so v nedeljo zvečer v Brežicah petnajstletniku zasegli 31 petard. O uvedbi postopka o prekršku so obvestili tudi njegove starše.

Afganistanec na Senovem

V petek opoldne so krški policisti na avtobusu na Senovem prijeli državljana Afganistana, za katerega se je izkazalo, da je v Slovenijo prišel nezakonito. Ker naj bi bil mladoleten, se je v delo vključil še center za socialno delo.

Deset Azijcev v Dolšcah

V soboto dopoldne so v akciji, v kateri so sodelovali policisti iz Krškega, Brežic, Šentjerneja, prometni policisti in policisti - vodniki službenih psov, v kraju Dolšce prijeli deset tujcev. Bili naj bi iz Bangladeša, Pakistana in Indije.

Osem Irancev in Afganistancev v Ločah

Zvečer so brežiški policisti v Ločah prijeli osem tujcev iz Irana in Afganistana, ki so mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili nezakonito izven mejnih prehodov. Med njimi je bil tudi otrok in dva mladoletnika, šlo naj bi za tri družine.

Afganistanci in dva Albanca pri Rigoncah

V nedeljo zvečer so v bližini Rigonc v dveh dogodkih prijeli enajst tujcev, ki so mejo prestopili izven mejnih prehodov. V prvem primeru naj bi šlo za pet odraslih in štiri otroke iz Afganistana, v drugem pa za dva državljana Albanije.

Dva Libijca v Dobovi

Na železniški postaji v Dobovi so policisti ob pol šesti uri danes zjutraj (ponedeljek, 30.12.) prijeli dva tujca, domnevno državljana Libije, ki sta v Slovenijo prišla mimo mejnih prehodov. Postopek so prevzeli brežiški policisti.

Postopki policistov s prijetimi še niso zaključeni.

 
« Nazaj na seznam