Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlomilec na Črešnjicah odnesel zlat nakit

Objavljeno: Ponedeljek, 11.01.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlom-tatvina

Fotografija je simbolična.

Na Črešnjicah pri Cerkljah je 8. 1. med 15. in 20. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnico je oškodoval za okoli 300 evrov.

Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. Opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Občane pozivamo, da nas obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja.
Rešilni avtomobil 112

Fotografija je simbolična.

Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja. Svetujemo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas (sprehod, odhod v trgovino ipd.), v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik - hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti poprosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Občanom svetujemo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma, policisti svetujemo, naj nas o tem takoj obvesti na številko 113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 10. 1. v Čatežu ob Savi izsledili in prijeli državljana Kolumbije, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Brežiški gasilci pomagali reševalcem pri dostopu do obolele občanke

V ponedeljek dopoldne so v naselju Črešnjice pri Cerkljah, občina Brežice, gasilci PGD Brežice s strokovnim posegom odprli vhodna stanovanjska vrata, za katerimi je ležala obolela oseba. Gasilci so nudili tudi pomoč reševalcem pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Reševalci  NMP Brežice so občanko na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam