Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vlomilec v Artičah lastnika oškodoval za 1500 evrov

Objavljeno: Petek, 25.05.2018    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V Artičah je 24. 5. med 9. in 15. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnika oškodoval za 1500 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je nekaj pred 9. uro, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo priklopnika in na podlagi meritev z detektorjem srčnega utripa ugotovili, da se v priklopniku nahajajo osebe. V tovornem delu so skrite med tovorom našli dva državljana Afganistana in dva državljana Indije, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju policijskih postaj Črnomelj, Metlika, Brežice in Krško izsledili in prijeli 37 tujcev, med njimi tri otroke, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Pet tujcev so predali hrvaškim varnostnim organom, ostali pa so zaprosili za mednarodno zaščito in policijski postopki z njimi še niso zaključeni. Med tujci so državljani Pakistana, Indije, Sirije, Maroka, Afganistana, Bangladeša in Alžirije.

Zasegli ukraden Fiat 500x

IMG_3461
Okoli 14.30 je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na izstop iz Slovenije, pripeljal voznik osebnega avtomobila Fiat 500x. Policisti so pri pregledu vozila in ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil avtomobil 6. 5. ukraden v Italiji. Avtomobil so zasegli, 40-letnemu vozniku iz Srbije pa odvzeli prostost in ga pridržali, Danes ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.
 
« Nazaj na seznam