Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vonj po plinu prestrašil stanovalce; Skrovnik: obvezno prekuhavanje vode

Objavljeno: Torek, 12.10.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112 (1)
V ponedeljek so ob 14.37 v objektu na Cesti 4. julija v Krškem stanovalci zavonjali plin. Gasilci PGE Krško so opravili meritve koncentracije izpusta plina, s termovizijsko kamero pregledali prostore in jih prezračili ter izklopili peč. Do prihoda dimnikarske službe so odsvetovali kurjenje. 

Crkotino odnesel tok reke

11. 10. je ob pol dvanajsti uri dopoldan občan opazil mrtvo žival pri kostanjeviškem mostu v Kostanjevici na Krki. Gasilci PGE Krško so s čolnom opravili pregled reke Krke in okolice, a živali niso našli.

OBVESTILA

Obvezno prekuhavanje vode na vodovodu Skrovnik!

Komunala Sevnica obvešča vse uporabnike pitne vode na javnem vodovodu Skrovnik, da je voda iz javnega vodovoda zaradi ugotovljene prisotnosti fekalnih bakterij in enterokokov v vodi od 11.10. dalje neprimerna za pitje. Pred uporabo je potrebno vodo prekuhavati, skladno z navodili o prekuhavanju vode, katere je izdal NIJZ in jih je potrebno upoštevati. Uporabniki lahko namesto prekuhavanja vode iz vodovodnega sistema uporabljate embalirano vodo iz trgovine. Obvestilo o prekuhavanju vode velja do preklica.

Delna in popolna zapora ceste Grahovica-Jablanica

Občina Sevnica obvešča o  dolgotrajni delni in popolni zapori na odseku lokalne ceste Grahovica-Jablanica, od križišča z javno potjo Podzavrh (Podlogar) v dolžini 190 m proti severu, in sicer zaradi rekonstrukcije cestišča med 12. 10. in 15. 12. 2021.

Dolgotrajna zapora dela parkirišča in pešpoti pri rondoju Šmarje

RGP Velenje in Komunala Sevnica obveščata o dolgotrajni zapori dela parkirišča in pešpoti pri rondoju Šmarje zaradi izvedbe gradbenih del na območju potoka Sevnična. Zapora bo vzpostavljena med 14. oktobrom in 15. decembrom letos, obvoz pa bo označen. 

Elektrodela 12. oktobra
 

Krška distribucijska enota Elektra Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 12. 10., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Črnc, nizkonapetostno omrežje – Žabkar med 8.30 in 12. uro, 
  • TP Vrbje in Črneški vrh med 9. in 12. uro,
  • TP Črneča vas, Oštrc, Jablance Gorjanci in Črešnjevec Gorjanci med 9. in 10.30 uro ter
  • TP Male Vodenice, nizkonapetostno omrežje – Kočarija med 12.30 in 14. uro.
Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»