Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vozil neregistrirano in nezavarovano Alfo z ukradenimi tablicami

Objavljeno: Torek, 16.05.2023    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
339.

Fotografija je simbolična.

Brežiški policisti so v noči na 16. 5. na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo. Ugotovili so, da gre za 31-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil z nameščenimi ukradenimi registrskimi tablicami. Alfa romeo so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Rus je preko meje tihotapil Turke, Romun pa Iračane

Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti nekaj po 14. uri ustavili kombi španskih registrskih oznak. Ugotovili so, da državljan Rusije v vozilu prevaža šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

Prav tako na območju Obrežja so nekaj pred 17. uro ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Državljan Romunije je v vozilu prevažal tri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanu Rusije in državljanu Romunije so odvzeli prostost in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Prilipe) izsledili in prijeli 15 državljanov Maroka, 13 državljanov Nepala, 12 državljanov Afganistana, sedem državljanov Turčije, štiri državljane Nigerije, dva državljana Sirije, dva državljana Bangladeša, dva državljana Toga, dva državljana Indije, dva državljana Turčije, dva državljana Rusije, državljana Konga, državljana Palestine, državljana Pakistana in državljana Sierra Leone. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»