Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Objavljeno: Četrtek, 03.11.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Alkotest 14 6. 2022

Fotografija je simbolična.

Med kontrolo prometa v Bukošku so brežiški policisti okoli 21.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen C4. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,25 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom na območju Orehovega

Na območju Orehovega (PP Sevnica) je med 31. 10. in 2. 11. nekdo vlomil v skladiščne prostore in odtujil avtomobilske vžigalne kable. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas) izsledili in prijeli 16 državljanov Bangladeša, 13 državljanov Afganistana, devet državljanov Rusije, sedem državljanov Indije, štiri državljane Konga, tri državljane Sirije in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Iztek hidravličnega olja

Ob 10.15 je na Humekovi ulici v Krškem iz tovornega vozila iztekalo hidravlično olje. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, preprečili nadaljnje iztekanje, že izteklo olje pa so posuli z vpojnimi sredstvi in onesnaženo površino počistili. 
 
Stisnil ga je traktorski priključek
 
Ob 13.29 je v naselju Zdole, občina Krško, pri opravljanju kmetijskih opravil traktorski priključek stisnil občana. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, ukleščenega občana s tehničnim posegom rešili in ga predali v oskrbo reševalcem NMP Krško. Reševalci so občana po nudenju prve pomoči predali v domačo oskrbo. Obveščene so bile pristojne službe.
 
Novembra še vedno sršeni
 
Ob 16.59 so v naselju Okroglice, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica s stanovanjskega objekta odstranili sršene.
 
Obvestila 
 
Podaljšanje zapor na cesti Grahovica-Jablanica

Zaradi del se podaljša dovoljenje za občasne, dolgotrajne, delne in popolne zapore prometa, tipa Z-2 in E-5, na odsekih lokalne ceste, št. 372421 Grahovica-Jablanica do 30.11.2022. Obvoz je urejen.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam