Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vozilo obtičalo na travnatem pobočju

Objavljeno: Petek, 07.01.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
271539471_967546663884533_1073952536124000530_n
V četrtek ob 12.12 je v Podgorici, občina Sevnica, osebno vozilo zapeljalo s ceste in obtičalo na razmočenem travnatem pobočju. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator in potegnili vozilo nazaj na vozišče.

 

Kršitve javnega reda in miru v trgovini in na prostem

Krški policisti so 4. 1. obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru ter domnevne tatvine v trgovini v Krškem. Po prvih podatkih so zgodaj popoldne na izhodu iz trgovine pri blagajni ustavili več oseb, za katere so sumili, da so v nahrbtnik skrili artikel in ga hoteli odnesti brez plačila. Prišlo je tudi do prerivanja, nakar so trgovino zapustili, osebje pa je o tem obvestilo policiste. Za osebami še poizvedujejo. Na Cesti 4. julija v Krškem so policisti popoldne obravnavali štiri otroke oziroma mladoletnike, ki naj bi metali petarde in s tem vznemirjali občane. Vse štiri so izsledil ter obvestili starše in center za socialno delo.

Bežečega voznika uspeli ustaviti na videmskem rondoju

Popoldne 4. 1. so so krški policisti ustavljali (in nato ustavili na videmskem rondoju) voznika osebnega avtomobila, ki ni upošteval modre luči in sirene ter vozil nezanesljivo. Vidno pijanega voznika so ustavili, pri čemer je hotel zbežati, zato so u porabili prisilna sredstva, ga vklenili in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je odklonil.

Pijan in brez izpita za volanom

V ponedeljek, 3. 1., so policisti v Krškem v popoldanskih urah zaradi nezanesljive vožnje ustavili 50-letnega voznik. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker je obenem vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu zasegli še avtomobil.

Sevniški gasilci dvakrat odpirali vrata

Ob 11.59 so v kraju Blanca, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili vstop reševalcem NMP Sevnica ter jim nudili pomoč pri oskrbi in prenosu onemogle osebe. 

Ob 15.00 so v Naselju heroja Maroka v Sevnici gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte