Časopis za pokrajino Posavje
10.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo, dva poškodovana; v Artem danes gasilska vaja

Objavljeno: Petek, 21.10.2016    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
V četrtek ob 15.52 je v kraju Šentjur na Polju v občini Sevnica osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo, pri čemer sta se dve osebi poškodovali. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, preprečili iztekanje motornih tekočin, odstranili vozilo na parkirišče in počistili cestišče. Poškodovani osebi so oskrbeli reševalci NMP ZD Sevnica in prepeljali v SB Celje.

Poplava v kletnih prostorih

Včeraj ob 12.12 je na Gubčevi ulici v Krškem zaradi okvare na vodovodu voda poplavila kletne prostore večstanovanjske stavbe. Gasilci PGE Krško so prečrpali 130 kubičnih metrov vode. 

Občinska vaja zaščite in reševanja

Danes bo ob 16. uri v naselju Arto Gasilska zveza Sevnica izvedla Občinsko vajo zaščite in reševanja. Z namenom preizkusa usposobljenosti in pripravljenosti gasilskih enot v Gasilski zvezi Sevnica bo s proženjem siren sistema javnega alarmiranja, z znakom neposredna nevarnost, aktiviranih več gasilskih enot.

Elektrovzdrževalna dela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:

- na področju nadzorništva Sevnica med 8.30 in 14. uro na območju TP Radeče slap izvod Slap (jambor) in izvod desno ter med 8. in 14. uro na območju TP Goveji Dol;
- na področju nadzorništva Brežice med 13. in 14.30 na območju TP Mokrice.
« Nazaj na seznam