Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Voznica z 2,8 promili alkohola; neodgovorno in nevarno ravnanje voznika avtobusa

Objavljeno: Petek, 01.07.2022    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Alkotest 14 6. 2022

Fotografija je simbolična (foto: arhiv PO).

Sevniški policisti so med kontrolo prometa včeraj nekaj po 20. uri na Blanci zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila znamke BMW. Med postopkom so ugotovili, da gre za 39-letno kršiteljico, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj ji je bilo to odvzeto zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so ji odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imela 1,34 miligramov alkohola. BMW so ji zasegli in o kršitvah z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Prilipe, Dobova, Obrežje) izsledili in prijeli tri državljane Afganistana, dva državljana Bangladeša in dva državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Padec voznika e-skiroja

Ob 13.15 je na Prešernovi cesti v Krškem padel voznik električnega skiroja. Reševalci NMP Krško so voznika na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Gasilci nad sršene

Ob 19.29 so gasilci PGD Obrežje v naselju Bukovje, občina Brežice, s tehnično intervencijo odstranili sršenje gnezdo s stanovanjskega objekta.

Junijska statistika
 
V preteklem mesecu smo na območju Posavja zabeležili 73 izrednih dogodkov, od tega 25 v občini Krško, 25 v občini Brežice, 21 v občini Sevnica in dva v občini Kostanjevica na Krki.

Petkova elektrodela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Gornji Obrež, nizkonapetostno omrežje – Smer Pohanca danes med 8:00 in 11:00 uro, na območju transformatorske postaje Mihalovec, nizkonapetostno omrežje – Petrinčič Ivan med 8:30 in 12:00 uro, na območju transformatorske postaje Vihre med 7:30 in 8:00 uro ter med 13:00 in 13:30 uro, na območju transformatorske postaje Brege, Mrtvice, Drnovo, Brege 2 in Krško vodovod med 8:00 in 13:00 uro.

Popolna zapora ceste na območju Kostanjevice na Krki

Popolna zapora ceste LC Stara državna cesta II, LC Stara državna cesta I v občini Kostanjevica na Krki, dne 1. 7. 2022 med 15.30 in 19.30 zaradi kolesarske prireditve.

Neodgovorno in nevarno ravnanje voznika avtobusa - obvestilo za javnost PU Novo mesto

27. maja 2022 smo bili obveščeni, da je voznik avtobusa na zavarovanem prehodu ceste čez železniško progo poškodoval polzapornici in nadaljeval z vožnjo.

Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtobusa slovenskih registrskih oznak peljal po regionalni cesti proti Sevnici in ustavil pred prehodom ceste čez železniško progo, kjer so bile polzapornice spuščene, prihod vlaka pa so naznanjali tudi svetlobni znaki. Voznik je kljub opozorilom speljal in trčil v spuščeno polzapornico in jo odlomil. Po prečkanju tirov je pri drugi polzapornici ustavil, izstopil iz avtobusa, zapornico s fizično silo odstranil in nadaljeval z vožnjo. Policisti PP Sevnica bodo voznika avtobusa ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom. Kazenski zakonik določa, da se z zaporom do treh let kaznuje, kdor uniči ali poškoduje prometne naprave, prometna sredstva, prometne znake in naprave za signalizacijo, prometne varnostne naprave, daje napačne signale ali znamenja, postavlja ovire na prometnih poteh ali ravna na drug podoben način in tako povzroči nevarnost za življenje ljudi ali premoženje velike vrednosti.

Posnetek vožnje: https://youtu.be/svY0yqh2pBY.

Več o pravilih, ki veljajo na nivojskih prehodih ceste preko železniške proge: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/stop-prednost-ima-zivljenje-pravila-ki-veljajo-na-nivojskih-prehodih-ceste-preko-zelezniske-proge.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»