Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Voznica zapeljala v potok

Objavljeno: Petek, 15.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_1754-1024x683

Voznica se je v nesreči lažje poškodovala (foto: PGE Krško)

14. 9. je nekaj po 18.00 pri Kostanjevici na Krki voznica osebnega avtomobila na regionalni cesti Križaj–Kostanjevica zapeljala v potok. Gasilci PGE na so protipožarno in naletno zavarovali kraj nesreče, voznica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, pa se je že pred njihovim prihodom rešila iz vozila s pomočjo mimoidočih. V nadaljnjo oskrbo jo je prevzela ekipa NMP Krško in jo prepeljala v brežiško bolnišnico. Gasilci so s pomočjo avtodvigala vozilo izvlekli iz hudourniškega potoka ter nudili pomoč avto vleki pri nalaganju. Do onesnaženja okolice ni prišlo.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Okoli 8.30 so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen C5 italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni državljan Romunije v vozilu prevaža šest državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Nekaj pred 13. uro so ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus nemških registrskih oznak. 53-letni državljan Azerbajdžana, ki je imel ponarejeno osebno izkaznico, je prevažal štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanoma Romunije in Azerbajdžana so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Brežice, Dobova, Loče, Obrežje, Slovenska vas, Rakovec, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 80 državljanov Maroka, 65 državljanov Afganistana, 27 državljanov Pakistana, 22 državljanov Nepala, 16 državljanov Iraka, 14 državljanov Indije, devet državljanov Bangladeša, sedem državljanov Sierra Leone, šest državljanov Turčije, pet državljanov Sirije, štiri državljane Palestine, tri državljane Mongolije, dva državljana Libije, dva državljana Rusije, dva državljana Šrilanke, po enega državljana Alžirije, Malija, Burundija in Slonokoščene obale in na območju PP Metlika (Rosalnice) sedem državljanov Afganistana in državljana Maroka. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Sevniški gasilci "popivnali" cesto
 
Ob 19.30 so gasilci PGD Sevnica  na lokalni cesti Blanca–Poklek, občina Sevnica nevtralizirali iztekle motorne tekočine.
 
Obvestila
       
Petkova elektrodela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 15. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj: TP Križe, nizkonapetostno omrežje Brezina med 8.00 in 13.00 in TP Podbočje šola, nizkonapetostno omrežje desno prva vrsta med 8.00 in 10.00.
 
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»