Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Voznica zbila kolesarja; Novomeščan kradel v Krškem

Objavljeno: Sreda, 22.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kolo
Nekaj pred 16. uro 21. 3. so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči v naselju Žadovinek. Opravili so ogled nesreče in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 42-letna voznica osebnega avtomobila, ki je odvzela prednost 82-letnemu kolesarju, ki je pravilno peljal po kolesarski stezi. Po trčenju je kolesar padel in se lažje poškodoval. Oskrbeli so ga v brežiški bolnišnici. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Prijeli Novomeščana, ki je kradel v krški prodajalni

21. 3. so nekaj po 12. uri policiste PP Krško poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer je neznanec odtujil več prehrambenih artiklov in pobegnil z osebnim avtomobilom. O tatvini in opisu vozila je OKC takoj seznanili vse policiste na terenu. Okoli 13.30 so policisti v Novem mestu izsledili in ustavili 28-letnega tatu iz Novega mesta. Zasegli so mu ukradene predmete in jih vrnili osebju v prodajalni. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Slovenec do zaslužka s tihotapljenjem tujcev

V torek so okoli 12. ure policisti na območju Obrežja ustavili Citroen C5 slovenskih registrskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Slovenije prevaža štiri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Slovenije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prestopi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Slovenska vas, Sela pri Dobovi, Loče) izsledili in prijeli 22 državljanov Kube, 14 državljanov Maroka, osem državljanov Pakistana, šest državljanov Rusije, tri državljane Indije, državljana Sirije in državljana Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»