Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Voznik kombija napihal na mejnem prehodu

Objavljeno: Petek, 29.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija kontrola (3)

Simbolična fotografija

Na mejni prehod Rigonce je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik kombiniranega vozila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in 49-letnemu vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligrama alkohola, so odvezli prostost in ga pridržali.

Dva Afganistanca skrita med tovorom

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so med tovorom našli skrita dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 142 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami, sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli.
« Nazaj na seznam