Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Voznik skoraj za dvakrat prekoračil hitrost; potniki oropali taksista

Objavljeno: Torek, 14.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti PP Sevnica so 13. 3. pri izvajanju meritev hitrosti na glavni cesti št. 5, iz smeri Krškega proti Logu, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 90 km/h, izmerili voznika osebnega avtomobila BMW M4, ki je vozil s hitrostjo 174 km/h. Zoper 27-letnega voznika bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Sevnici. Zakon o pravilih cestnega prometa za kršitev določa globo v višini 1200 evrov, vozniku pa se izreče 18 kazenskih točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja.

Krški policisti kršiteljema zasegli vozila

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem okoli 10. ure ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da je za volanom mladoletnik, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Ukrepali bodo tudi zoper lastnico vozila, ki je dala avtomobil v uporabo mladoletniku. Okoli 11.30 so na območju Žadovinka ustavili voznika BMW-ja. Ugotovili so, da gre za 30-letnega kršitelja, ki nima vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V hišo vstopili brez povabila

vlom-tatvina

simbolična slika

V nedeljo popoldan, 12. 3., so brežiški policisti pri Vinjem Vrhu ustavili kombinirano vozilo s tremi osebami, ki so bile prej opažene v naselju Ravne pri Zdolah, kjer naj bi nepovabljeni vstopili v hišo. Ko so jih lastniki zalotili, so spraševali, če imajo kaj za naložiti ali odpeljati, nakar so se odpeljali. Prisebni lastniki so o tem obvestili policiste na številko 113. Kombi krških tablic so dve uri po dogodku ustavili na Vinjem Vrhu. Vse tri potnike so povabili na policijsko postajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja, saj so 61-letnega voznika že nekajkrat obravnavali za različna kazniva dejanja.

Vlom na Ponikvah in v gradbiščni zabojnik; potniki oropali taksista

10. 3. so v večernih urah neznanci vlomili v stanovanjsko hišo v kraju Ponikve. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da so storilci odnesli nekaj denarja in zlatnine, povzročili pa za nekaj tisoč evrov škode. 11. 3. zvečer so krški policisti obravnavali prijavo taksista, ki je iz Celja v Krško pripeljal več oseb. V Krškem so se sporekli zaradi plačila, nato pa so mu odvzeli denarnico, pobrali denar in zbežali. Policisti so identificirali storilca, šlo naj bi za 33-letnika iz okolice Krškega, ki so ga policisti do sedaj že večkrat ovadili za različna po zakonu pregonljiva kazniva dejanja. V nedeljo so brežiški policisti obravnavali vlom v gradbiščni zabojnik. Neznanci so odstranili obešanko in odnesli agregat, motorno žago, dva petdesetmetrska električna podaljška na kolutu. Ocenjujejo, da je škode vsaj za dva tisoč evrov.

Na avtocesti prestregli Hrvata brez vozniške

Policisti generalne policijske uprave so na avtocesti v bližini Brežic kontrolirali 32-letnega voznika kombiniranega vozila iz Hrvaške. V postopku so ugotovili, da vozi proti Ljubljani brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, njega pa odpeljali k sodniku.

Med vikendom prestregli več kot 180 tujcev, samo včeraj okoli 50

10. 3. so policisti obravnavali 66 tujih državljanov, v soboto 81 in v nedeljo 26, za katere so v postopkih ugotovili, da ne izpolnjujejo pogoje za bivanje v Sloveniji (iz Rusije, Maroka, Afganistana, Šri Lanke, Pakistana, Nepala. Maroka, Bangladeša, Indije, Kube, Irana, Mongolije, Toga, Tunizije, Alžirije, Eritreje). Vse so obravnavali na območju Posavja, in sicer v okolici naselij Čatež, Dobova, Obrežje, Brežice, Rigonce. V soboto zvečer so policisti specializirane enote za nadzor državne meje generalne policijske uprave želeli v Slovenski vasi opraviti kontrolo sumljivega vozila italijanskih reg. tablic. Voznik ni upošteval znakov in je pospešil proti avtocesti. S pomočjo ostalih patrulj so vozilo ustavili na avtocesti v bližini Brežic. V postopku so ugotovili, da 23-letni državljan Kosova, z urejenim bivanjem v Italiji, vozi štiri tujce, Iračana in tri Turke, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v naši državi. 23-letniku so odvzeli prostost, postopek pa so prevzeli kriminalisti.

Včeraj, 14. 3., so policisti na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Loče, Velika Dolina, Trnje, Slovenska vas, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli še okoli 50 tujcev, in sicer 13 državljanov Maroka, 9 državljanov Kube, 7 državljanov Rusije, 6 državljanov Pakistana, 3 državljane Bangladeša, 2 državljana Turčije, 2 državljana Nepala, državljana Šrilanke in državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Požar med Vrhovsko vasjo in Vinjim Vrhom

13. 3. je okoli pol druge popoldan gorelo v naravi med naseljema Vrhovska vas in Vinji Vrh. Gasilci PGD Pirošica in Cerklje ob Krki so pogasili požar, ki je zajel okoli tri hektarje suhe trave in podrasti. S hitrim posredovanjem so pred ognjem uspeli obvarovati objekte v neposredni bližini požara. Obveščene so bile pristojne službe.
OBVESTILA

Elektrodela 14. MARCA

Elektrodela v krški in brežiški občini

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 14. 3., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah med 8.00 in 13.00 prekinjena dobava električne energije območju transformatorskih postaj Hrastje, Jelše vas, Jelša-Veliki Podlog in Kerinov Grm, med 8.00 in 11.00 pa na območju transformatorske postaje Vitovec-Stankovo, nizkonapetostno omrežje Stankovo prostozračno.
 
V torek in sredo motena oskrba z vodo na območju Prešernove in Cankarjeve ulice v Sevnici

Komunala Sevnica obvešča uporabnike pitne vode na vodovodu Sevnica, na območju Prešernove in Cankarjeve ulice, da bo danes, 14. 3., in jutri, 15. 3., predvidoma med 8.00 in 14.00 motena oskrba s pitno vodo zaradi vzdrževalnih del na omrežju.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam