Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vožnja v opitem stanju z mopedom, trikolesnikom in avtomobilom

Objavljeno: Ponedeljek, 26.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
policija-nadzor-alkotest (3)

simbolična slika

Policisti PP Krško so bili v noči na 25. 7. obveščeni o prometni nesreči v Leskovcu pri Krškem. Ugotovili so, da je 34-letni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom in padel. Kršitelj, ki je kazal znake opitosti, je opravljanje preizkusa odklonil. Hkrati so policisti ugotovili, da je vozil brez izpita in da mopet ni registriran. Zaradi številnih kršitev bodo policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Predvidevamo, da ga bo izrečena globa kar krepko udarila po žepu.

Voznik trikolesnika pod vplivom alkohola

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa na območju Senovega 25. 7. okoli 22. ure ustavili voznika trikolesnika in mu zaradi  očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 39-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,81 mg alkohola in nima  veljavnega vozniškega dovoljenja, so vozilo zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pobegnil s kraja nesreče

V noči na 25. 7. so bili policisti obveščeni, da je na Obrežju voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in pobegnil s kraja
nesreče. Na podlagi opisa vozila so policisti pobeglega 25-letnega voznika izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 mg alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomilec bo pekel na žaru

V gozdu pri Velikem Podlogu je med 22. in 23. 7. neznanec vlomil v pomožni objekt ter odtujil plinski žar in plinsko jeklenko. V naselju Mikote je nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Storilec v objekt ni uspel priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov premoženjske škode.

Ilegalno preko meje

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela, kjer so skritega med tovorom odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Policisti so na območju Griča in Kostanjevice na Krki izsledili in prijeli tri državljane Bangladeša in državljana Pakistana.

OBVESTILA

Do 13.30 prekinjena vodooskrba na Župančičevi ulici v Krškem

Obveščamo vas, da bo danes, 26. 7., do 13.30, prekinjena oskrba s pitno vodo na Župančičevi ulici v Krškem, zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju. Prosimo za razumevanje.

Elektrodela 26. julija

Elektrodistribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 26. 7., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju Bušeče vasi z okolico, na območju transformatorske postaje Vrhovska vas med 8:00 in 15:00 ter v sevniški občini na območju transformatorskih postaje Dolenje Mladetiče, Gorenje Mladetiče, Hrastovica in Pijavice vas med 8:30 in 11:30.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»