Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vžig sena na Malem Vrhu in v elektro omarici v Sevnici

Objavljeno: Sreda, 11.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112 (2)
Včeraj, 10. 9., je malo po 23. uri prišlo do vžiga v elektro omarici na stanovanjski hiši na Florjanski ulici v Sevnici. Gasilci PGD Sevnica so s termovizijsko kamero pregledali objekt, obveščen je bi dežurni delavec Elektra Celje. Popoldan, malo po 16. uri, pa je zagorelo seno na gopodarskem objektu na Malem Vrhu pri Globokem. Gasilci PGD Globoko in Dečno selo so požar pogasili ter odstranili ostalo seno iz objekta.

Na meji zasegli vozilo; Bosanec tihotapil Pakistanca

Na mejni prehod za mednarodni promet Obrežje se je 8. 9. nekaj pred deseto zvečer pripeljal 19-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je potoval proti Hrvaški. Pri mejni kontroli so policisti preverili še vozniško dovoljenje in pri tem ugotovili, da je neveljavno. Zasegli so mu osebni avtomobil in uvedli postopek o prekršku. Navedenega dne je na istem prehodu v postopku mejne kontrole policistom zaradi obnašanja postal sumljiv 28-letni voznik osebnega avtomobila iz Bosne in Hercegovine. Pri temeljiti mejni kontroli so ugotovili vzrok: v prtljažniku je vozil dva domnevna državljana Pakistana, ki sta se tako poskušala izmakniti mejni kontroli. V postopek so se vključili kriminalisti in 28-letnika pridržali.

Elektrodela 11. septembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 11. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Celine Raka  med 8. in 12. uro,
  • TP Brežice Marof-izvod Marof-Cetin med 8.30 in 13. uro,
  • TP Obrežje-izvod Jesenice med 11. in 14. uro,
  • TP Slančji  Vrh med 8. in 11. uro in
  • TP Hinje, Podboršt, Zakal, Murnice in Gorenji Leskovec med 11.30 in 14. uro.

 

 
« Nazaj na seznam