Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vžig stikala v hiši in folije v rastlinjaku

Objavljeno: Petek, 18.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Hindrant Corel
Včeraj, 17. 10., je nekaj čez 10.00 v kuhinji hiše v Curnovcu zagorelo električno stikalo. Domačini so še pred prihodom gasilcev uspeli požar omejiti, nakar so gasilci PGD Dečno selo in Sromlje odklopili elektriko in požar dokončno pogasili. Na kraj dogodka je bil napoten tudi delavec Elektra Celje. Nekaj pred 21. uro  je v naselju Malo Mraševo vžagala prišlo do vžiga folije v rastlinjaku. Gasilci PGE Krško in PGD Malo Mraševo so požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov pogasili.
 

Poskus izmika mejni kontroli in nezakoniti prehodi

17. oktobra je okoli 13. ure na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so našli štiri državljane Afganistana in državljana Pakistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Malem Banu, v Ribnici (občina Brežice) izsledili in prijeli državljana Tunizije in tri državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

OBVESTILA

Motena dobava vode na območju KS Kapele

Zaradi popravila okvare na vodovodu in odzračevanja vodovodnega omrežja bo danes, 18. 10., motena dobava pitne vode na območju celotne KS Kapele.  

Elektrodela 18. oktobra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo 18. oktobra zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Rovišče-izvod Rovišče Koritnica med 8.15 in 14.15 ter
  • TP Stadion Matija Gubec med 8.00 in 8.30 ter 11.30 in 12.00.
« Nazaj na seznam