Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z 1,4 promili alkohola obstal na tirih

Objavljeno: Sreda, 29.12.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Nesreca, tiri

Prometni nesreči je botrovalo preveč alkohola v krvi (foto: arhiv PO).

Včeraj ob 14.43 so na Ženjah (občina Krško) gorele saje v dimniku. Ogenj se je razširil na ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGE Krško in PGD Veliki Trn so požar pogasili, preprečili nadaljnje širjenje, prezračili in pregledali prostore s termovizijsko kamero in odkrili del strehe ter jo zaščitili s ponjavo. Uničeno je del ostrešja. Dežurni pri Elektru Celje je opravil odklop električne energije. Na kraju je bila prisotna policija. Na gasilski straži je ostalo PGD Veliki Trn.

Obstal na železniških tirih

Ob 22.58 je v Šentlenartu (občina Brežice) na cestno-železniškem prehodu osebno vozilo zapeljalo na železniške tire in tam obstalo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s tehničnim posegom vozilo izvlekli na cestišče. V tem času je bil železniški promet oviran. V nesreči ni bilo poškodovanih. Obveščene so bile pristojne službe. Policisti, ki so opravili ogled, so ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti na prehodu ceste čez železniško progo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča na železniške tire, kjer je z vozilom obstal. Avtomobil so s tirov odstranili gasilci, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Elektro dela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 29. decembra 2021, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije za področje nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Podbočje ribnik, nizkonapetostno omrežje – Proti centru, predvidoma med 8. in 13. uro.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»