Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z 2,4 promili z vozilom pristal na otoku rondoja

Objavljeno: Ponedeljek, 20.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
18. 3. nekaj pred 21. uro so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču v Brežicah. Ugotovili so, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v krožišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal čez robnik in obstal na sredinskem otoku. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligrama alkohola (2,4 promila). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem 19. 3. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen berlingo. Ugotovili so, da 32-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,42 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom in tatvina pralnega stroja

V Starem Gradu na območju PP Krško je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil pralni stroj. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Med opravljanjem nalog na Obrežju so policisti 17. 3. okoli 20. ure ustavili voznika osebnega avtomobila slovaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Okoli 20. 30 so prav tako na Obrežju ustavili osebni avtomobil poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 31-letni državljan Uzbekistana. V vozilu je prevažal štiri državljane Rusije, ki so na nedovoljeni način vstopili v Slovenijo. 19. 3. okoli 16. ure so ugotovili, da 23-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije. Državljanu Ukrajine, državljanu Uzbekistana in državljanu Romunije so odvzeli prostost in jih pridržali ter jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Bukošek, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 42 državljanov Maroka, 31 državljanov Rusije, 29 državljanov Pakistana, 22 državljanov Kube, 18 državljanov Nepala, 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Turčije, deset državljanov Afganistana, osem državljanov Bangladeša, pet državljanov Kube, pet državljanov Indije, štiri državljane Kitajske, državljana Palestine in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

14.04.2023 | Redakcija

Uredimo okolico našega doma

13.04.2023 | Oglas

EKO okusi Slovenije na Vidmu