Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z avtoceste izločili skupino vozil za izredni prevoz

Objavljeno: Sreda, 05.08.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMGP6468

Foto: PPP Novo mesto

Policisti PPP Novo mesto so v noči na 4. 8. na Drnovem opravili kontrolo skupine vozil, s katero se je opravljal izredni prevoz. Prevoznik tovora izrednih dimenzij je bila pravna oseba iz Poljske. Poleg skupine vozil, katerih dolžina je znašala skoraj 40 metrov, so pri prevozu sodelovala tudi tri spremljevalna vozila.

Policisti so pri pregledu dokumentacije ugotovili, da je prevoznik z vožnjo pričel na Šentilju in peljal preko Celja in Ljubljane do Drnovega, spremstvo pa se je izvajalo brez ustreznega dovoljenja za izredni prevoz. Prevoznik je namreč policiste poskušal zavesti in jim izročil dokumentacijo o že opravljenem izrednem prevozu z dne 30. 7. 2020. Zaradi kršitev so vozniku izdali plačilni nalog v višini 1000 evrov, pravni osebi iz Poljske pa plačilni nalog v višini 3000 evrov. Skupino vozil so izključili iz prometa in odvzeli registrske tablice.

Vloma na Malem Kamnu in Brezju pri Senušah

V Malem Kamnu na območju PP Krško je med 2. 8. in 3. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit, ročno uro in denar.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam