Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z avtomobilom obtičal na gozdni vlaki

Objavljeno: Torek, 27.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112 (2)
V ponedeljek pod večer okoli pol sedme ure je v gozdu pri kraju Konjsko v občini Sevnica občan zaradi neprevozne gozdne vlake obtičal z osebnim vozilom. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so našli osebno vozilo in nepoškodovane osebe. S pomočjo domačinov s kmetijsko mehanizacijo so vozilo izvlekli na utrjeno površino.

Voznik v Srebrniku zapeljal v jarek

Ob 19.10 je v kraju Srebrnik, občina Bistrica ob Sotli, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča v obcestni jarek. Reševalci RP Šmarje pri Jelšah so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v SB Brežice. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ujeti osebi iz vozila, nudili pomoč reševalcem in policiji ter preprečili iztekanje nevarnih tekočin.

Ponoči v Šentjerneju oglobili voznika iz Brežic in njegovo sopotnico

V noči na 27. 10. so policisti PP Šentjernej v Starem sejmišču ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo. Med postopkom so ugotovili, da 28-letni voznik iz Brežic nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,92 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in kršitve zakona o nalezljivih boleznih so mu izdali plačilni nalog v višini 1720 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Avtomobil so mu zasegli in plačilni nalog izdali tudi potnici, ki je prav tako kršila določila zakona o nalezljivih boleznih.

Šentjernejčan "čez noč nastanjen" v Krškem

Policisti PP Krško so v noči na 27. 10. med opravljanjem nalog v Krškem zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila iz Šentjerneja. 38-letni kršitelj, ki je kršil določila zakona o nalezljivih boleznih, je opravljanje preizkusa odklonil, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pridržali vinjenega tujca

Na mejni prehod Obrežje je v noči na 27. 10. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila bosanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 55-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so 26. 10. nekaj pred 15. uro na avtocesti pri Dobruški vasi ustavili kombi poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža šest državljanov Pakistana, štiri državljane Indije in dva državljana Bangladeša. Osumljencu, ki je tujce nameraval prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • med 8.30 in 10.30 uro na območju TP Mrzlava vas, Sobenja vas, Vitovc, Stankovo in Globočice in med 8.30 in 12. uro na območju TP Obrežje Kalin nizkonapetostni izvod Obrežje;
  • med 8. in 10.30 uro na območju TP Telče in Telčice, med 11. in 14 uro na območju TP Otavnik in med 11.30 in 14. uro na območju TP Goveji dol.
Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte