Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z Lisce s helikopterjem odpeljali poškodovano osebo v SB Celje, napad na policista

Objavljeno: Četrtek, 14.01.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
helikopter-lisca

Foto: PGD Sevnica

V sredo ob 14.43 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor poletel na Lisco, od koder je odpeljal poškodovano osebo v SB Celje. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja ter reševalcem NMP Sevnica nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe.

Brez elektrike bodo v Kraški vasi

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 14. 1., med 11. in 14. uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništva Brežice, na območju TP Brvi nizkonapetostni izvod Izvir-Kraška vas.

Kršitelj in njegov sin napadla policista

Nekaj po 12. uri sta brežiška policista na cesti med Dobovo in Brežicami ustavljala voznika osebnega avtomobila. Svetlobnih in zvočnih znakov kršitelj ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in poskušal zapeljati na dvorišče stanovanjske hiše, kar sta mu preprečila. Med postopkom z voznikom je iz stanovanjske hiše pritekel kršiteljev sin in napadel policista, prav tako ju je napadel tudi 46-letni kršitelj in policista ugriznil v roko. Policista sta zoper oba nasilneža uporabila prisilna sredstva in ju obvladala. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je 46-letni kršitelj vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil Volkswagen passat zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zoper oba nasilneža bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam